Home » D:News » Un antiseptic folosit în timpul Primului Război Mondial ar putea fi cheia împotriva uneia dintre cele mai mari PROBLEME ale medicinei de astăzi

Un antiseptic folosit în timpul Primului Război Mondial ar putea fi cheia împotriva uneia dintre cele mai mari PROBLEME ale medicinei de astăzi

Publicat: 01.12.2016
Un antiseptic folosit în timpul Primului Război Mondial a început să fie folosit din nou şi promite rezultate bune în tratarea răcelilor şi se pare că urmează a fi substanţa ce poate lupta împotriva rezistenţei în faţa antibioticelor, una dintre cele mai mari probleme în ceea ce priveşte medicina.

Acest antiseptic, creat din gudron de cărbune, a fost înlocuit de penicilină după încheierea războiului, aceasta luptând atât împotriva infecţiior bacteriene, cât şi împotriva celor virale.

Numit Acriflavine, antisepticul este, de fapt, un derivat al gudronului de cărbune şi are forma unei pudre maronii sau portocalii. Prima oară, a fost folosit la începutul secolului XX ca un tratament tropical pentru a preveni ca rănile să se infecteze, de cele mai multe ori în interiorul spitalelor, dar era un tratament ce se putea găsi şi în casele oamenilor, fiind folosit pentru tratarea infecţiilor urinare sau împotriva gonoreei până aproape de anii 1940, atunci când a fost înlocuit de penicilină.

Multe dintre boli au dezvoltat mutaţii care pot rezista în faţa antibioticelor, iar din această cauză mor, anual, în jur de 700.000 de oameni din întreaga lume. Mai mult, medicii sunt de părere că gonoreea poate rezista în faţa tuturor antibioticelor şi se pare că lumea medicală se confruntă şi cu forme ale tuberculozei, pneumoniei şi ale bacteriei E.Coli rezistente în faţa penicilinei.

Însă, de ce acest antiseptic este mai puternic şi mai eficient decât penicilina? Echipa de cercetători care au studiat acest aspect au investigat comportamentul acestuia atunci când intră în contact cu celulele umane şi au observat că se alătură ADN-ului uman pentru ca, împreună, să lupte împotriva virusului. Mai mult, încetineşte difuzarea virusului, pentru ca sistemul imunitar să aibă timp să lupte împotriva acestuia.

Atunci când au făcut o diferenţă între acest antiseptic şi antibiotice, au descoperit că în cazul unui pacient care a fost tratat timp de trei zile cu Acriflavine, sistemul său imunitar era mai puternic şi virusul s-a difuzat mult mai încet.

Rezultatele arată faptul că acest antiseptic poate fi inhalat în doze mici pentru a preveni infecţiile. Însă, pentru un rezultat şi mai concret, cercetătorii vor să îi testeze rezistenţa în faţa virusurilor actuale, nu doar în faţa bacteriei care este rezistentă la antibiotice.

Sursa: Science Alert

Citeşte şi:

Descoperire inedită: o bacterie veche de 30.000 de ani prezintă rezistenţă la antibiotice

A fost descoperit secretul rezistentei la antibiotice

Super-virusul rezistent la antibiotice vine din China

Mierea de manuka, mai tare decât cele mai puternice antibiotice!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase